Indonéská smažená rýže s krevetami a omeletou

Tohle jednoduché barevné asijské jídlo oceníte i v těch nejhektičtějších pracovních dnech, je totiž hotové vcukuletu. 

pro 2 osoby

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1-2 čerstvé červené chilli papričky, zbavené semínek a nasekané
  • 2 šalotky, na tenké klínky
  • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
  • 1 velká mrkev, nastrouhaná nahrubo
  • 250g vařené rýže basmati
  • 150g loupaných krevet
  • 1 lžíce omáčky kecap manis nebo sójové omáčky
  • lístky koriandru na ozdobení

NA OMELETU

  • 2 vejce
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce slunečnicového oleje 

Na omeletu vejce rozšlehejte, osolte a ve velké pánvi na rozpáleném oleji z nich usmažte velkou tenkou omeletu. Srolujte ji a nakrájejte na proužky.

Ve woku rozehřejte olej a opékejte na něm chilli, šalotku, česnek a mrkev 3–4 minuty. Přidejte vařenou rýži a míchejte další 2 minuty. Vmíchejte krevety a už jen prohřejte. Přilijte kecap manis nebo sójovou omáčku a dobře promíchejte.

Rozložte na servírovací talíř a navrch rozložte proužky omelety. Posypte koriandrem a podávejte. 


About Author


Radka