
Tohle jednoduché barevné asijské jídlo oceníte i v těch nejhektičtějších pracovních dnech, je totiž hotové vcukuletu.
pro 2 osoby
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1-2 čerstvé červené chilli papričky, zbavené semínek a nasekané
- 2 šalotky, na tenké klínky
- 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
- 1 velká mrkev, nastrouhaná nahrubo
- 250g vařené rýže basmati
- 150g loupaných krevet
- 1 lžíce omáčky kecap manis nebo sójové omáčky
- lístky koriandru na ozdobení
NA OMELETU
- 2 vejce
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce slunečnicového oleje
Na omeletu vejce rozšlehejte, osolte a ve velké pánvi na rozpáleném oleji z nich usmažte velkou tenkou omeletu. Srolujte ji a nakrájejte na proužky.
Ve woku rozehřejte olej a opékejte na něm chilli, šalotku, česnek a mrkev 3–4 minuty. Přidejte vařenou rýži a míchejte další 2 minuty. Vmíchejte krevety a už jen prohřejte. Přilijte kecap manis nebo sójovou omáčku a dobře promíchejte.
Rozložte na servírovací talíř a navrch rozložte proužky omelety. Posypte koriandrem a podávejte.