Jarní hrášková polévka

Je rychlá a lahodí stejně oku jako chuťovým pohárkům.

4 – 6 porcí

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná najemno
  • 380 g mraženého hrášku
  • 720 ml kuřecího vývaru
  • 30 g bazalkových lístků
  • 180 ml zakysané smetany
  • 15 ml citronové šťávy
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • 8 světlých toustů k podávání (nemusí být)

Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte hrášek a kuřecí vývar. Přiveďte do varu, pak snižte teplotu a povařte další tři minuty.

Polovinu polévky přelijte do robotu a spolu s bazalkou, zakysanou smetanou a citronovou šťávou rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, zamíchejte, dochuťte solí a pepřem a znovu prohřejte. Podávejte nejlépe s opečenými tousty.

About Author


Radka