Zadělávaná kapusta

  • 750 g vepřového plecka
  • 1 hlávka kapusty
  • 2 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 2 brambory
  • 2-3 lžíce zásmažky
  • sůl, mletý pepř
  • drcený kmín
  • 3 stroužky česneku

Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno.

Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Přisypeme maso a za častého míchání orestujeme až je hodně hnědé a opečené. Osolíme, opepříme a podlijeme malým množstvím horké vody. Pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka. Vodou při podlévání šetříme, až je maso měkké, nesmí být utopené ve vodě, ale jenom ležet v malém množství vypečené šťávy zahuštěné cibulí.

Opranou kapustu nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky a všechno dáme společně do hrnce. Zalijeme asi půl litrem vody, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.

Uvařenou kapustu přidáme k hotovému masu, přidáme zásmažku, promícháme a na mírném plameni chvíli společně povaříme.

Podle potřeby můžeme dochutit solí a pepřem. Po odstavení vmícháme rozmačkaný česnek podle chuti.

Podáváme s volským okem a chlebem.

About Author


Radka