
- 750 g vepřového plecka
- 1 hlávka kapusty
- 2 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 2 brambory
- 2-3 lžíce zásmažky
- sůl, mletý pepř
- drcený kmín
- 3 stroužky česneku
Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Přisypeme maso a za častého míchání orestujeme až je hodně hnědé a opečené. Osolíme, opepříme a podlijeme malým množstvím horké vody. Pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka. Vodou při podlévání šetříme, až je maso měkké, nesmí být utopené ve vodě, ale jenom ležet v malém množství vypečené šťávy zahuštěné cibulí.
Opranou kapustu nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky a všechno dáme společně do hrnce. Zalijeme asi půl litrem vody, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
Uvařenou kapustu přidáme k hotovému masu, přidáme zásmažku, promícháme a na mírném plameni chvíli společně povaříme.
Podle potřeby můžeme dochutit solí a pepřem. Po odstavení vmícháme rozmačkaný česnek podle chuti.
Podáváme s volským okem a chlebem.