
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké červené papriky
- 400 g vepřové plece, nakrájené na větší kostky
- 400 g rajčat, i sterilovaných
- 300 g fazolových lusků, překrájených
- 2 brambory, oloupané, nakrájené na kostky
- citronová šťáva
- sůl, pepř
Cibuli i česnek oloupejte a obojí nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a nasypte do něj cibuli. Smažte asi 5 minut, poté přisypte česnek a po chvilce ještě papriku, vše promíchejte a vložte na kostky nakrájené maso. Osmažte ho ze všech stran.
K masu vmíchejte protlak i sekaná rajčata a zalijte hrnkem vody. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut hodinu. Dávejte pozor, aby se nevydusila všechna tekutina. Pokud se tak stane, maso znovu mírně podlijte.
Do kastrolu nasypte fazolky, brambory a ještě zalijte asi 100 ml vody. Duste dalších 15 minut.
Omáčku dochuťte trochou citronové šťávy a případně dosolte. Podávejte s bílým chlebem.