Řecký bramborový guláš

  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • 400 g vepřové plece, nakrájené na větší kostky
  • 400 g rajčat, i sterilovaných
  • 300 g fazolových lusků, překrájených
  • 2 brambory, oloupané, nakrájené na kostky
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř

Cibuli i česnek oloupejte a obojí nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a nasypte do něj cibuli. Smažte asi 5 minut, poté přisypte česnek a po chvilce ještě papriku, vše promíchejte a vložte na kostky nakrájené maso. Osmažte ho ze všech stran.

K masu vmíchejte protlak i sekaná rajčata a zalijte hrnkem vody. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut hodinu. Dávejte pozor, aby se nevydusila všechna tekutina. Pokud se tak stane, maso znovu mírně podlijte.

Do kastrolu nasypte fazolky, brambory a ještě zalijte asi 100 ml vody. Duste dalších 15 minut.

Omáčku dochuťte trochou citronové šťávy a případně dosolte. Podávejte s bílým chlebem.

About Author


Radka