
Kdo říká, že si borůvky můžete užívat jen v létě? Mražené ovoce poslouží na koláči stejně dobře.
1 hrnek=250ml
- 3 vejce
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
- 2 hrnky zmražených a lehce povolených borůvek
NA DROBENKU
- 5 lžic moučkového cukru
- 6 lžic hrubé mouky
- 3 lžíce rozpuštěného másla
Troubu předehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem.
Připravte drobenku – prsty promněte všechny přísady.
Ze všech surovin umíchejte těsto. Těsto nalijte na připravený plech, poklaďte borůvkami a posypte drobenkou. Pečte asi 40 minut, aby bylo těsto upečené a drobenka zlatavá.