Hrnková buchta s boruvkami a drobenkou

Kdo říká, že si borůvky můžete užívat jen v létě? Mražené ovoce poslouží na koláči stejně dobře.

1 hrnek=250ml

  • 3 vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 2 hrnky zmražených a lehce povolených borůvek

NA DROBENKU

  • 5 lžic moučkového cukru
  • 6 lžic hrubé mouky
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

Troubu předehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

Připravte drobenku – prsty promněte všechny přísady.

Ze všech surovin umíchejte těsto. Těsto nalijte na připravený plech, poklaďte borůvkami a posypte drobenkou. Pečte asi 40 minut, aby bylo těsto upečené a drobenka zlatavá.

About Author


Radka