Kuřecí kuličky s harissou a bulgurem

Masové kuličky jsou hit! Tuhle variantu inspirovanou Orientem jistě ocení celá rodina. 

pro 2 osoby

  • 100g bulguru
  • 200ml drůbežího vývaru, vroucího
  • 250g kuřecího nebo krůtího mletého masa
  • 1 lžíce harissy + na pokapání
  • 1 malá červená cibule, 1/2 nakrájená nadrobno a 1/2 na tenké plátky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • olivový olej na opékání a do bulguru
  • velká hrst nasekané máty
  • velká hrst nasekané hladkolisté petrželky

Bulgur dejte do mísy, přelijte ho vroucím vývarem a připravte podle návodu na obalu.

Mezitím smíchejte mleté maso, harissu a jemně nakrájenou cibuli. Osolte a v dlaních vyválejte kuličky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a za častého otáčení na něm opékejte kuličky ze všech stran dozlatova. (Můžete je upéct i na plechu v troubě předehřáté na 200°C.)

Bulgur sceďte, nevstřebala-li se všechna tekutina. Pak jej smíchejte s plátky cibule, mátou a petrželkou a cca 3 lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete. Podávejte s kuřecími koulemi.

About Author


Radka