
Masové kuličky jsou hit! Tuhle variantu inspirovanou Orientem jistě ocení celá rodina.
pro 2 osoby
- 100g bulguru
- 200ml drůbežího vývaru, vroucího
- 250g kuřecího nebo krůtího mletého masa
- 1 lžíce harissy + na pokapání
- 1 malá červená cibule, 1/2 nakrájená nadrobno a 1/2 na tenké plátky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- olivový olej na opékání a do bulguru
- velká hrst nasekané máty
- velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
Bulgur dejte do mísy, přelijte ho vroucím vývarem a připravte podle návodu na obalu.
Mezitím smíchejte mleté maso, harissu a jemně nakrájenou cibuli. Osolte a v dlaních vyválejte kuličky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a za častého otáčení na něm opékejte kuličky ze všech stran dozlatova. (Můžete je upéct i na plechu v troubě předehřáté na 200°C.)
Bulgur sceďte, nevstřebala-li se všechna tekutina. Pak jej smíchejte s plátky cibule, mátou a petrželkou a cca 3 lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete. Podávejte s kuřecími koulemi.