Bleskové kari

Základem téhle asijské rychlovky je dobrá kari pasta a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle toho, na co máte chuť nebo co máte právě po ruce.

pro 4 osoby

  • 3 středně velké mrkve
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 400g kuřecích prsních řízků s kůží
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2–3 lžičky červené kari pasty
  • 1x 400g konzerva kokosového mléka
  • 300g mražených růžiček brokolice
  • 200g mražených fazolek
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • drůbeží vývar na rozředění (nemusí být)
  • dušená rýže basmati k podávání 

Mrkev oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky, papriku zbavte žeber a semínek a také nakrájejte na nudličky. Česnek nasekejte nadrobno. Kuřecí maso osolte a opepřete.

V hrnci rozpalte olej, přidejte kari pastu a krátce ji opečte. Přidejte česnek a promíchejte.

Přilijte kokosové mléko, přiveďte k varu a do hrnce vložte mrkev, brokolici a fazolky, vařte zhruba 5 minut a přidejte papriku. Vařte ještě 5–10 minut, pak dochuťte solí, pepřem, případně vmíchejte ještě trochu kari pasty. Pokud je omáčka příliš hustá, nařeďte ji trochou drůbežího vývaru nebo vody.

Kuřecí prsa mezitím opékejte v pánvi na olivovém oleji z obou stran do změknutí a zezlátnutí kůže.

Podávejte s dušenou rýží.

About Author


Radka