Chilli losos se zázvorem a nudlemi

Pálivá jídla jsou prostě návyková, na rozdíl od jiných závislostí vám ale tahle přinese jenom čiré štěstí! Až ochutnáte lososa na asijský způsob, nebude už cesty zpět…

pro 4 osoby

  • 60ml sladké sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
  • 1 lžíce drcených sušených chilli papriček
  • 1 lžíce vločkové mořské soli
  • 4 filety z lososa bez kůže (à cca 180g)
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 200g krémových (hnědých) žampionů, přepůlených
  • 200g rýžových nudlí
  • čerstvý koriandr na ozdobení


V misce prošlehejte sojovou omáčku, česnek, zázvor a 125ml vody a odložte.

Na tác či talíř vsypte sušené drcené chilli papričky a sůl a promíchejte. Ve směsi obalte porce lososa a přitlačte ji. Každou porci nakrájejte na 1cm tlusté plátky. Ve velkém woku rozpalte olej a po částech v něm opečte plátky lososa – vždy 1 minutu po každé straně. Vyjměte a odložte.

Do uvolněného woku vsypte žampiony a míchejte 2 minuty, až změknou. Přilijte připravenou omáčku a vařte ještě 4 minuty. Nudle uvařte podle návodu na obalu. Dejte je na talíře, na ně rozdělte lososa a houby s omáčkou, ozdobte koriandrem. Ihned podávejte.

About Author


Radka