
Na tenhle recept jsem použila tenčí plátky masa. Jídlo je rychle hotové, a hlavně chilli papričky a všechny ostatní další přísady maso hezky prostoupí.
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 4x minutkový steak z nízkého roštěnce (à 100–150g, spíš tenčí)
- mořská sůl
- 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 1 lžička sušených drcených chilli papriček
- 2 lžičky mleté uzené papriky
- hrst nasekané hladkolisté petrželky klínky citronu k podávání
Ve velké pánvi rozpalte 1 lžíci oleje. Steaky osolte a po částech opékejte 1–2 minuty po každé straně. Maso vyjměte, odložte a uchovejte horké.
Do uvolněné pánve dejte zbylou lžíci oleje, česnek, sušenou chilli papričku a uzenou papriku a míchejte 1 minutu. Steaky pokapejte připraveným chilli olejem, posypte petrželkou a doplňte klínky citronu. Jako příloha se hodí chléb, kukuřičné placky i jemné bramborové pyré.