Banánový chlebíček

Moje varianta je z celozrnné mouky a bez vajec – i tak vám ale bude chutnat. Moučník osladí rýžový sirup a vláčnost mu kromě banánů dodá jablečné pyré.

  • 250g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžíce kypřicího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 110ml jablečného pyré nebo přesnídávky
  • 110g másla, změklého
  • 2 lžíce jablečného džusu nebo moštu
  • 75ml rýžového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 přezrálé banány, nakrájené

Troubu předehřejte na 180°C, chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl. V druhé míse rozmixujte jablečné pyré, máslo, džus, rýžový sirup, vanilkový extrakt a banány. Přisypte moučnou směs a promíchejte. Těsto přelijte do formy a vložte do trouby.

Pečte asi 1 hodinu a proveďte test špejlí – musí vyjít suchá. Chlebíček raději pečte déle – kdybyste ho vyjmuli moc brzy, těsto by mohlo spadnout a chlebíček by byl příliš hutný.

About Author


Radka