
Moje varianta je z celozrnné mouky a bez vajec – i tak vám ale bude chutnat. Moučník osladí rýžový sirup a vláčnost mu kromě banánů dodá jablečné pyré.
- 250g celozrnné pšeničné mouky
- 1 lžíce kypřicího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 110ml jablečného pyré nebo přesnídávky
- 110g másla, změklého
- 2 lžíce jablečného džusu nebo moštu
- 75ml rýžového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4 přezrálé banány, nakrájené
Troubu předehřejte na 180°C, chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.
V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl. V druhé míse rozmixujte jablečné pyré, máslo, džus, rýžový sirup, vanilkový extrakt a banány. Přisypte moučnou směs a promíchejte. Těsto přelijte do formy a vložte do trouby.
Pečte asi 1 hodinu a proveďte test špejlí – musí vyjít suchá. Chlebíček raději pečte déle – kdybyste ho vyjmuli moc brzy, těsto by mohlo spadnout a chlebíček by byl příliš hutný.