
Bezlepková sladkost, kde se černé pivo příjemně prosadí.
- 4 jablka
- 2 lžíce třtinového cukru
- citronová šťáva
TĚSTÍČKO
- 180 g cizrnové mouky
- 40 g škrobové moučky
- 1 lžička prášku do pečiva nebo zažívací sody
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- špetka soli
- 1 vejce
- asi 150 ml tmavého bezlepkového piva
- olej na smažení
NA PODÁVÁNÍ
- brusinky
- zakysaná smetana
- moučkový cukr
Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a odstraníme jádřinec.
V misce smícháme třtinový cukr s citronovou šťávou, vložíme jablíčka a necháme marinovat.
V druhé misce smícháme všechny ingredience a vymícháme hladké těstíčko.
Marinovaná jablka obalíme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a z obou stran smažíme dozlatova. Odkládáme na savý papír. Na talíři pocukrujeme a podáváme s brusinkami a zakysanou smetanou.