Jablka smažená v pivním těstíčku

Bezlepková sladkost, kde se černé pivo příjemně prosadí.

  • 4 jablka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • citronová šťáva

TĚSTÍČKO

  • 180 g cizrnové mouky
  • 40 g škrobové moučky
  • 1 lžička prášku do pečiva nebo zažívací sody
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • asi 150 ml tmavého bezlepkového piva
  • olej na smažení

NA PODÁVÁNÍ

  • brusinky
  • zakysaná smetana
  • moučkový cukr

Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a odstraníme jádřinec.

V misce smícháme třtinový cukr s citronovou šťávou, vložíme jablíčka a necháme marinovat.

V druhé misce smícháme všechny ingredience a vymícháme hladké těstíčko.

Marinovaná jablka obalíme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a z obou stran smažíme dozlatova. Odkládáme na savý papír. Na talíři pocukrujeme a podáváme s brusinkami a zakysanou smetanou.

About Author


Radka