Zabíjačková polévka

Polévka, která vytvoří kouzlo venkovské zabíjačky i tam, kde je k nejbližšímu chlívku hodně daleko!

  • 2 litry zeleninového vývaru
  • 150 g krup
  • 30 g sádla
  • 2 jelítka
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka a mletý zázvor
  • sůl a mletý pepř na dochucení

Dejte do kastrůlku propláchnuté kroupy a sádlo. Posolte a zalijte vodou tak, aby sahala asi tři prsty nad kroupy. Přiveďte k varu, poté stáhněte oheň a zakryté vařte doměkka, asi 40 minut.


Do zeleninového vývaru vložte kroupy, přidejte jelítka vymáčknutá ze střívek a povařte asi pět  minut, až se jelítka pěkně provaří, spojí se s vývarem a dají mu hezkou, tmavou barvu. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, sůl a koření.

About Author


Radka