Smažené plněné papričky

Tahle nenápadná chuťovka nadchne každého! Nejdřív křupavé těstíčko, pod ním šťavnatá paprička a uvnitř sýrová náplň… Lahůdka!

  • 200g čerstvého sýra, např. lučiny nebo žervé
  • 100g parmazánu, nastrouhaného najemno
  • hrst nasekané hladkolisté petrželky
  • 1–2 červené chilli papričky, najemno
  • 8 baby papriček, odříznutá stopka a vydlabaný vnitřek
  • cca 200ml světlého piva
  • hladká mouka na obalení
  • strouhanka panko na obalení
  • olej na smažení
  • bílý jogurt řeckého typu a hrst lístků rukoly k podávání

Čerstvý sýr dobře promíchejte se strouhaným parmazánem, petrželkou a chilli. Baby papričky naplňte směsí sýrů. Naplněné papričky smočte v pivu, obalte je v hladké mouce a nechte asi 15 minut odpočinout.

Potom je znovu omočte v pivu a obalte ve strouhance, aby byla sýrová náplň zcela pokryta rovnoměrnou vrstvou obalu. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran, z každé asi 2 minuty dozlatova. Přebytečný olej nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s bílým jogurtem a lístky rukoly.

About Author


Radka