
Tahle nenápadná chuťovka nadchne každého! Nejdřív křupavé těstíčko, pod ním šťavnatá paprička a uvnitř sýrová náplň… Lahůdka!
- 200g čerstvého sýra, např. lučiny nebo žervé
- 100g parmazánu, nastrouhaného najemno
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- 1–2 červené chilli papričky, najemno
- 8 baby papriček, odříznutá stopka a vydlabaný vnitřek
- cca 200ml světlého piva
- hladká mouka na obalení
- strouhanka panko na obalení
- olej na smažení
- bílý jogurt řeckého typu a hrst lístků rukoly k podávání
Čerstvý sýr dobře promíchejte se strouhaným parmazánem, petrželkou a chilli. Baby papričky naplňte směsí sýrů. Naplněné papričky smočte v pivu, obalte je v hladké mouce a nechte asi 15 minut odpočinout.
Potom je znovu omočte v pivu a obalte ve strouhance, aby byla sýrová náplň zcela pokryta rovnoměrnou vrstvou obalu. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran, z každé asi 2 minuty dozlatova. Přebytečný olej nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s bílým jogurtem a lístky rukoly.