Pekanový koláč s čokoládou

  • 375 g hotového křehkého těsta
  • 125 g másla
  • 100 g čokolády na vaření, nalámané na kousky
  • 200 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 125 g pekanových ořechů

Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozváleným křehkým těstem vyložte koláčovou formu. Dejte chladit na 15 minut do mrazáku nebo na 30 minut do lednice. Pečte naslepo cca 15 minut. Vyjměte a připravte náplň.

Troubu ztlumte na 180 °C. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu s máslem, do směsi zašlehejte cukr, vejce a vanilku a nakonec mouku. Vmíchejte pekanové ořechy a směsí naplňte předpečený koláč. Pečte cca 30 minut.

About Author


Radka