Jehněčí plec s červenou harissou

Ostrá arabská harissa nejsou jen samé chilli papričky, obsahuje i další koření, a proto není třeba tenhle pokrm nijak dochucovat. Na pečicím papíru se peče proto, abyste ho nemuseli podlévat.

  • 80ml sherry octa
  • 100g chilli pasty harissa
  • 45g třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
  • 1,8kg jehněčí plece nebo 6–8 jehněčích kolínek

Troubu předehřejte na 220°C. V misce prošlehejte ocet, harissu, cukr, česnek, sůl a pepř. Plec rozkrájenou na větší kusy nebo kolínka promíchejte s připravenou marinádou a dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem.

Nejprve zakryjte poklicí nebo alobalem a pečte 1,5 hodiny. Pak odkryjte a dopékejte ještě 20 minut dozlatova. Podávejte posypané petrželkou, s pečivem nebo s bramborovou kaší.

About Author


Radka