
Ostrá arabská harissa nejsou jen samé chilli papričky, obsahuje i další koření, a proto není třeba tenhle pokrm nijak dochucovat. Na pečicím papíru se peče proto, abyste ho nemuseli podlévat.
- 80ml sherry octa
- 100g chilli pasty harissa
- 45g třtinového cukru
- 2 stroužky česneku, drcené
- mořská sůl a čerstvě drcený pepř
- 1,8kg jehněčí plece nebo 6–8 jehněčích kolínek
Troubu předehřejte na 220°C. V misce prošlehejte ocet, harissu, cukr, česnek, sůl a pepř. Plec rozkrájenou na větší kusy nebo kolínka promíchejte s připravenou marinádou a dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem.
Nejprve zakryjte poklicí nebo alobalem a pečte 1,5 hodiny. Pak odkryjte a dopékejte ještě 20 minut dozlatova. Podávejte posypané petrželkou, s pečivem nebo s bramborovou kaší.