Pórková polévka s těstovinami

Za dvacet minut jíte! Vtipná kombinace.

  • 2 pórky, očištěné a nakrájené na silnější kolečka
  • 8 plátků anglické slaniny, nasekané
  • 1½ litru horkého drůbežího vývaru
  • 2 snítky rozmarýnu (jehličky drobně nasekejte)
  • 200 g těstovin (vřetének)
  • sůl a pepř na dochucení

Ve velkém silnostěnném kastrolu asi pět minut opékejte slaninu a kolečka pórku, až se slanina vysmaží a pórek začne měknout. Zalijte vývarem, přimíchejte rozmarýn a dochuťte. Uveďte do varu a zvolna pět minut vařte.

Vsypte těstoviny a vařte je osm až deset minut, aby byly pevné na skus. Jezte teplé, třeba s opečeným chlebem.

About Author


Radka