
ČESNEKOVÉ MÁSLO:
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky drceného česneku
- 1 lžíce čerstvé hladkolisté petrželky, najemno nasekané
HOUBY:
- 5 ks velkých žampionů Portobello, bez nožičky
- 2 koule mozzarelly, nakrájené na plátky
- 1 hrnek cherry rajčátek, nakrájených na plátky
- čerstvá bazalka, nasekaná nahrubo
GLAZÉ:
- 1/4 hrnku balzamikového octa
- 2 lžíce hnědého cukru
Předehřejte troubu na nevyšší teplotu v nastavení gril a mřížku umístěte doprostřed trouby.
Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malém rendlíčku na mírném plameni a míchejte, dokud se vše nepropojí. Máslem potřete zvrchu klobouky hub a pomazanou stranou je rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
Do každého kloboučku rozdělte plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě, až se sýr rozpustí a začne zlátnout (asi 8 minut).
Mezitím si připravte glazé. Smíchejte cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku a na vyšším plameni přiveďte k varu. Oheň zmírněte a nechte 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se na glazé.
Při podávání pokapejte houby připraveným glazé, ozdobte bazalkou a dochuťte vločkovou solí.