Plněné Portobello houby ve stylu caprese

ČESNEKOVÉ MÁSLO:

  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 1 lžíce čerstvé hladkolisté petrželky, najemno nasekané

HOUBY:

  • 5 ks velkých žampionů Portobello, bez nožičky
  • 2 koule mozzarelly, nakrájené na plátky
  • 1 hrnek cherry rajčátek, nakrájených na plátky
  • čerstvá bazalka, nasekaná nahrubo

GLAZÉ:

  • 1/4 hrnku balzamikového octa
  • 2 lžíce hnědého cukru

Předehřejte troubu na nevyšší teplotu v nastavení gril a mřížku umístěte doprostřed trouby.

Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malém rendlíčku na mírném plameni a míchejte, dokud se vše nepropojí. Máslem potřete zvrchu klobouky hub a pomazanou stranou je rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

Do každého kloboučku rozdělte plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě, až se sýr rozpustí a začne zlátnout (asi 8 minut).

Mezitím si připravte glazé. Smíchejte cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku a na vyšším plameni přiveďte k varu. Oheň zmírněte a nechte 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se na glazé.

Při podávání pokapejte houby připraveným glazé, ozdobte bazalkou a dochuťte vločkovou solí.

About Author


Radka