Savojský kuřecí řízek a lehký bramborový salát s rajčaty

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • sůl
  • hladká mouka na obalování
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • olej na smažení

NA BRAMBOROVÝ SALÁT

  • 1 větší červená cibule
  • trocha jablečného octa
  • 750 g salátových brambor
  • 4 rajčata nakrájená na kostičky
  • sůl, mletý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3-4 hrsti polníčku

Začněte salátem. Cibuli nakrájejte nadrobno, nasypejte do misky a zakapejte jablečným octem. Brambory uvařte ve slupce doměkka, pak oloupejte a nakrájejte na plátky či kostky. V míse je opatrně promíchejte s cibulí a rajčaty. Osolte a opepřete podle chuti, pokapejte olejem, ještě zlehka promíchejte. Zatím odložte.

Naklepané a nasolené maso obalte nejdříve v mouce a potom je namočte do vejce důkladně rozšlehaného s mlékem. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a osmažte v něm řízky z obou stran dozlatova. Pánev můžete na chvíli přiklopit, aby bylo maso propečené.

Do salátu vmíchejte těsně před podáváním polníček.

About Author


Radka