
- 4 kuřecí prsní řízky
- sůl
- hladká mouka na obalování
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- olej na smažení
NA BRAMBOROVÝ SALÁT
- 1 větší červená cibule
- trocha jablečného octa
- 750 g salátových brambor
- 4 rajčata nakrájená na kostičky
- sůl, mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 3-4 hrsti polníčku
Začněte salátem. Cibuli nakrájejte nadrobno, nasypejte do misky a zakapejte jablečným octem. Brambory uvařte ve slupce doměkka, pak oloupejte a nakrájejte na plátky či kostky. V míse je opatrně promíchejte s cibulí a rajčaty. Osolte a opepřete podle chuti, pokapejte olejem, ještě zlehka promíchejte. Zatím odložte.
Naklepané a nasolené maso obalte nejdříve v mouce a potom je namočte do vejce důkladně rozšlehaného s mlékem. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a osmažte v něm řízky z obou stran dozlatova. Pánev můžete na chvíli přiklopit, aby bylo maso propečené.
Do salátu vmíchejte těsně před podáváním polníček.