
Vychutnejte si snadné špagety v delikátní úpravě.
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 400 g konzervovaných sekaných rajčat
- hrst lístků bazalky, natrhaných
- 400 g špaget
- cca 300g balení nakládaných artyčoků, pokrájených na menší kousky
- hrst čerstvě strouhaného parmazánu
- hrst nasekané petržele
V kastrolu zahřejte olej. Vsypte česnek a opékejte ho asi minutu, až se lehce zabarví. Přidejte rajčata, vmíchejte bazalku. Uveďte do varu, snižte plamen a nechte lehce dusit asi deset minut. Zatím uvařte těstoviny podle návodu, aby byly al dente.
Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření uchovejte. Vraťte do hrnce. Do rajčatové omáčky přihoďte artyčoky a prohřejte, pak přelijte přes těstoviny. Vmíchejte trochu parmazánu i většinu petrželky. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin. Podávejte hned se zbývajícím parmazánem, posypané petrželkou.