Rychlé těstoviny s artyčoky

Vychutnejte si snadné špagety v delikátní úpravě.

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 400 g konzervovaných sekaných rajčat
  • hrst lístků bazalky, natrhaných
  • 400 g špaget
  • cca 300g balení nakládaných artyčoků, pokrájených na menší kousky
  • hrst čerstvě strouhaného parmazánu
  • hrst nasekané petržele

V kastrolu zahřejte olej. Vsypte česnek a opékejte ho asi minutu, až se lehce zabarví. Přidejte rajčata, vmíchejte bazalku. Uveďte do varu, snižte plamen a nechte lehce dusit asi deset minut. Zatím uvařte těstoviny podle návodu, aby byly al dente.

Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření uchovejte. Vraťte do hrnce. Do rajčatové omáčky přihoďte artyčoky a prohřejte, pak přelijte přes těstoviny. Vmíchejte trochu parmazánu i většinu petrželky. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin. Podávejte hned se zbývajícím parmazánem, posypané petrželkou.

About Author


Radka