Rybí polévka s rajčaty

Dá se jíst samotná nebo s pečivem jako lehké jídlo. Většinu přísad najdete ve spíži, rybu možná v mrazáku.

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velkou bramboru, oloupanou
  • 1 středně velkou cibuli
  • 1 velký stroužek česneku,
  • 800 g krájených loupaných rajčat v konzervě
  • 2 polévkové lžíce rajčatového pyré
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • několik kapek sójové omáčky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 410 g sterilovaných bílých fazolí (bez nálevu)    
  • 500 g nakrájeného masa z bílé ryby (treska, halibut)
  • hrst nasekané zelené petrželky

Olej rozehřejte v hrnci. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3–4 minuty, aby i cibulka zezlátla.

Vmíchejte rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte. Přidejte fazole, sůl a pepř. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená.

Dále už nemíchejte, aby se ryba nerozdrobila. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.


About Author


Radka