
Dá se jíst samotná nebo s pečivem jako lehké jídlo. Většinu přísad najdete ve spíži, rybu možná v mrazáku.
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velkou bramboru, oloupanou
- 1 středně velkou cibuli
- 1 velký stroužek česneku,
- 800 g krájených loupaných rajčat v konzervě
- 2 polévkové lžíce rajčatového pyré
- 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- několik kapek sójové omáčky
- sůl a pepř podle chuti
- 410 g sterilovaných bílých fazolí (bez nálevu)
- 500 g nakrájeného masa z bílé ryby (treska, halibut)
- hrst nasekané zelené petrželky
Olej rozehřejte v hrnci. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3–4 minuty, aby i cibulka zezlátla.
Vmíchejte rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte. Přidejte fazole, sůl a pepř. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená.
Dále už nemíchejte, aby se ryba nerozdrobila. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.