Vepřové medailonky s camembertem

Medailonky zalité krémovou omáčkou z jemného sýra si oblíbí celá rodina.

  • 400 g vepřové panenky
  • pepř
  • 50 g másla
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • trochu sušených bylinek (majoránka, tymián, šalvěj…)
  • 120 g camembertu, nakrájeného na plátky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl

Maso nakrájejte na zhruba dvoucentimetrové plátky, zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Máslo rozehřejte v pánvi a medailonky po obou stranách opečte; trvá to celkem asi 10 minut. Vyjměte je na talíř a udržujte v teple.

Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu a odškrabujte přitom výpečky. Přilijte smetanu s bylinkami, po chvíli přidejte sýr, hořčici i šťávu, kterou pustilo opečené maso. Chvíli povařte a podle chuti dosolte.

About Author


Radka