
Medailonky zalité krémovou omáčkou z jemného sýra si oblíbí celá rodina.
- 400 g vepřové panenky
- pepř
- 50 g másla
- 50 ml suchého bílého vína
- 125 ml smetany ke šlehání
- trochu sušených bylinek (majoránka, tymián, šalvěj…)
- 120 g camembertu, nakrájeného na plátky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl
Maso nakrájejte na zhruba dvoucentimetrové plátky, zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Máslo rozehřejte v pánvi a medailonky po obou stranách opečte; trvá to celkem asi 10 minut. Vyjměte je na talíř a udržujte v teple.
Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu a odškrabujte přitom výpečky. Přilijte smetanu s bylinkami, po chvíli přidejte sýr, hořčici i šťávu, kterou pustilo opečené maso. Chvíli povařte a podle chuti dosolte.