Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

Středomořskou chuť jídlu dodá špenát s mozzarellou.

  • 6 vepřových panenek po zhruba 150 g
  • 600 g čerstvého špenátu
  • 300 g mozzarelly, nakrájené na plátky
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Maso rozkrájejte na plátky, jemně naklepejte, osolte a opepřete. Špenát spařte horkou vodou a přebytečnou tekutinu zlehka vymačkejte. Listy položte na panenku spolu s plátky mozzarelly. Vytvořte z masa závitek, můžete převázat nití, aby sýr nevytekl.

Předehřejte troubu na 250, horkovzdušnou na 230 stupňů. Na pánvi rozpalte olej a zprudka na něm opečte kapsy, z každé strany asi dvě minuty. Pak je vložte do pekáčku a zhruba půl hodiny pečte v troubě.

Při servírování závitek rozřízněte a položte ho na talíř řezem nahoru.

About Author


Radka