Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní

Sýrová nádivka dostane suché kuře do chuťových výšin.

4 porce

  • 80 g jemného sýra s modrou plísní (nivy), nadrobno nakrájeného nebo rozdrobeného
  • 60 g ricotty nebo žervé
  • olivový olej
  • sůl
  • 4 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
  • 4 kuřecí prsní řízky (à cca 160 g)
  • 20 g másla, studeného, nakrájeného
  • 125 ml dobrého bílého vína
  • 125 ml drůbežího vývaru
  • 80 g baby špenátu 

Smíchejte v misce sýr s modrou plísní, ricottu a 2 lžíce petrželky. Kuřecí řízky ostrým nožem podélně (naplocho) nařízněte, aby vznikly kapsy. Osolte a naplňte je sýrovou směsí.

V pánvi na středním plameni zahřejte 2 lžíce oleje. Kuře opečte z každé strany asi 4–5 minut, aby bylo zlatohnědé a propečené. Zakryjte pánvičkou a dokončete do změknutí cca 10 minut.

Na téže pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Vmíchejte víno a vývar. Přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, aby se směs mírně zredukovala. Vsypte špenát a minutu ho za stálého míchání prohřívejte, aby zavadl.

Kuře podávejte se špenátem, omáčkou z pánve a vařenými bramborami smíchanými s petrželkou.

About Author


Radka