
Sýrová nádivka dostane suché kuře do chuťových výšin.
4 porce
- 80 g jemného sýra s modrou plísní (nivy), nadrobno nakrájeného nebo rozdrobeného
- 60 g ricotty nebo žervé
- olivový olej
- sůl
- 4 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 4 kuřecí prsní řízky (à cca 160 g)
- 20 g másla, studeného, nakrájeného
- 125 ml dobrého bílého vína
- 125 ml drůbežího vývaru
- 80 g baby špenátu
Smíchejte v misce sýr s modrou plísní, ricottu a 2 lžíce petrželky. Kuřecí řízky ostrým nožem podélně (naplocho) nařízněte, aby vznikly kapsy. Osolte a naplňte je sýrovou směsí.
V pánvi na středním plameni zahřejte 2 lžíce oleje. Kuře opečte z každé strany asi 4–5 minut, aby bylo zlatohnědé a propečené. Zakryjte pánvičkou a dokončete do změknutí cca 10 minut.
Na téže pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Vmíchejte víno a vývar. Přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, aby se směs mírně zredukovala. Vsypte špenát a minutu ho za stálého míchání prohřívejte, aby zavadl.
Kuře podávejte se špenátem, omáčkou z pánve a vařenými bramborami smíchanými s petrželkou.