
6 porcí
Knedlíky jsou skvělý způsob, jak si vychutnat ovoce čerstvé i mražené…
- 700 g brambor
- 250 g hrubé mouky
- 1 lžičkou soli
- 2 menší vejce
- cca 750 g švestek, vypeckovaných
- sůl
- mletý mák, k podávání
- cukr, k podávání
- rozpuštěné máslo, k podávání
700 g brambor uvařte ve slupce, vychladlé oloupejte, prolisujte a smíchejte s cca 250 g hrubé mouky, 1 lžičkou soli a 2 menšími vejci. Vypracujte tužší těsto, ihned ho vyválejte, nakrájejte na čtverečky, naplňte švestkami (cca 750 g). Důkladně dlaněmi zaoblete. V osolené vodě vařte cca 5 minut. Jezte sypané mletým mákem s cukrem a polité rozpuštěným máslem.