
Opravdu antistresový recept. Česneková omáčka s tóny uzené papriky celý pokrm ještě podtrhne.
- vykostěná kýta (jehněčí, vepřová)
- sůl, čerstvě mletý pepř
- po lžičce semen fenyklu, římského kmínu a koriandru
- olivový olej
na aïoli
- 2 žloutky, pokojové teploty
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku, drcený
- 200 ml slunečnicového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mleté uzené papriky
Troubu předehřejte na 130°C. Maso osolte, opepřete a opečte na olivovém oleji v pánvi ze všech stran.
Koření podrťte a vmasírujte do masa. Dejte do pekáče, přilijte 250 ml vody. Pečte zakryté 2,5 hodiny. Pak maso odkryjte a pečte další cca hodinu.
Na omáčku prošlehejte žloutky, hořčici a česnek, osolte, opepřete. Za stálého šlehání přikapávejte slunečnicový olej. Hustou omáčku ochuťte citronovou šťávou a uzenou paprikou a znovu prošlehejte. Dejte do chladničky do doby podávání.