
Tahle luxusní příloha se může stát i lehkým hlavním jídlem.
- 2 červené cibule
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno
- 15 g nasekaných lístků rozmarýnu
- 300 g třešňových rajčátek, přepůlených
- 2 konzervy bílých fazolí, propláchnutých a zcezených
- 4 lžíce balzamikového octa
- 4 lžíce nahrubo nastrouhaného parmazánu
Troubu předehřejte na 170°C. Jednu cibuli nakrájejte na měsíčky a spolu s rajčátky ji dejte na plech. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a 20 minut pečte.
Druhou cibuli nakrájejte nadrobno a v pánvi na olivovém oleji opékejte spolu s česnekem a rozmarýnem. Osolte, opepřete a míchejte na mírném ohni cca 10 minut. Přidejte fazole, ocet a prohřejte. Vmíchejte pečenou zeleninu, parmazán a podávejte.