Fazole s pečenými rajčaty



Tahle luxusní příloha se může stát i lehkým hlavním jídlem.

  • 2 červené cibule
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno
  • 15 g nasekaných lístků rozmarýnu
  • 300 g třešňových rajčátek, přepůlených
  • 2 konzervy bílých fazolí, propláchnutých a zcezených
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce nahrubo nastrouhaného parmazánu

Troubu předehřejte na 170°C. Jednu cibuli nakrájejte na měsíčky a spolu s rajčátky ji dejte na plech. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a 20 minut pečte.

Druhou cibuli nakrájejte nadrobno a v pánvi na olivovém oleji opékejte spolu s česnekem a rozmarýnem. Osolte, opepřete a míchejte na mírném ohni cca 10 minut. Přidejte fazole, ocet a prohřejte. Vmíchejte pečenou zeleninu, parmazán a podávejte.



About Author


Radka