Pošírovaný pstruh se zadělávaným pórkem

NA PSTRUHA

  • 4 filety ze pstruha bez kůže
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • malá hrst čerstvých bylinek podle chuti (listová petržel, estragon, kopr), nasekaných nadrobno

NA RYBÍ VÁRKU

  • 500 ml rybího nebo kuřecího vývaru
  • 3 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 200 ml bílého vína
  • 1/2 citronu, nakrájeného na kousky
  • stonky z bylinek, které jste použili na pstruha
  • 1 menší šalotka, překrojená napůl
  • 2 stroužky česneku

NA ZADĚLÁVANÝ PÓREK

  • 600 g pórku
  • 120 g másla
  • 200 ml bílého vína
  • 480 ml smetany ke šlehání
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Filety osolte, opepřete a posypte bylinkami.

Všechny ingredience na rybí várku dejte do hrnce (kousky citronu vymačkejte, ale zároveň je přihoďte do várky) a přiveďte k varu, poté ztlumte tak, aby voda nevřela (cca 70°C). Poté vložte do rybí várky filety a pošírujte podle velikosti 5-8 minut. Odstavte a nechte v teplé várce do doby podávání.

Pórek nakrájejte na tenčí kolečka. Máslo v rendlíku zpěňte a pórek orestujte. Podlijte vínem a nechte jej odpařit, přidejte smetanu, krátce zredukujte. Dochuťte solí a špetkou pepře.

About Author


Radka