Ananasovodatlový reliš

Omáčka k masu i sýru

  • 2 lžičky koriandrového semínka
  • 2 lžičky hořčičného semínka
  • 2 lžičky semínek římského kmínu
  • 1 větší ananas, oloupaný
  • 2 červené cibule, nakrájené nahrubo
  • 2 červené papriky, nakrájené nahrubo
  • 500 ml jablečného octa
  • 1 lžička drceného sušeného chilli
  • 2 lžičky soli
  • 300 g krupicového cukru
  • 140 g vypeckovaných datlí

Nasucho opražte koriandr, hořčici a kmín, až se rozvoní. Nasypte do hmoždíře a podrťte.

Ananas rozčtvrťte a zbavte tvrdého středu. Nakrájejte na kusy a v mixéru zpracujte několika pulzy na menší kousky. Přesuňte do hrnce. Stejným způsobem zpracujte cibuli, pak papriky a přidejte do hrnce k ananasu spolu s opraženým kořením, octem, sušeným chilly a solí.

Za stálého míchání přiveďte k varu, přiklopte a vařte zvolna 10 minut. Vsypte cukr. nasekané datle a za stálého míchání opět přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil. Vařte nezakryté zvolna 20 minut.

V lednici vydrží až 4 týdny, případně můžete zavařit.

About Author


Radka