Pečený mořský vlk

Jemnému rybímu masu stačí k dochucení opravdu málo – pár bylinek, citron a máslo. Mořský vlk je výborný z trouby, ale ještě lepší bude ze zahradního grilu! 

pro 4 osoby

  • 2 celí mořští vlci (každý po cca 500g), vykuchaní
  • 3 lžíce másla, změklého
  • 1,5 lžíce sardelové pasty
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • po 4 snítkách máty a kopru
  • 1 biocitron, nakrájený na plátky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička jemně nastrouhané kůry z biocitronu
  • 1–2 lžíce panenského olivového oleje 

Troubu předehřejte na 220°C a plech, na který se vám vejdou pohodlně obě ryby, vyložte pečicím papírem. Položte na něj ryby a do kůže jim na obou stranách udělejte mělké zářezy.

Smíchejte máslo, sardelovou pastu a česnek, směsí potřete ryby a vetřete ji do zářezů. Do břicha ryb rozdělte o něco více než polovinu čerstvých bylinek a kolečka citronu. Ryby zevnitř mírně osolte, navrch opepřete a dejte do trouby péct na 15–20 minut.

Ze zbylého kopru a máty otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Dejte do misky, přidejte citronovou kůru a olivový olej podle chuti. Směsí přelijte upečenou rybu a podávejte s bílým pečivem. 

About Author


Radka