Kuře na mléce

Jemné maso ještě zjemnělé mlékem, a naopak zvýrazněné pikantní hořčicí a citronovou kůrou a fenyklem je prostě báseň…

pro 4-6 osob

  • 1 lžíce olivového oleje
  • cca 1,5kg kuře, omyté, osušené
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 140g dijonské hořčice
  • 500ml plnotučného mléka
  • 300ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 3 proužky kůry z citronu
  • 6 snítek čerstvé majoránky
  • 4 šalotky, oloupané a podélně rozpůlené

Troubu předehřejte na 200°C. Ve velkém silnostěnném pekáčku vhodném do trouby rozpalte na středním plameni olej. Kuře osolte, opepřete a v pekáčku opékejte 8–10 minut ze všech stran dozlatova. Mezitím v míse smíchejte hořčici, mléko a vývar. Když je kuře opečené, vlijte k němu do pekáčku směs z mísy. Přidejte fenyklová semínka, citronovou kůru a majoránku. Vložte do předehřáté trouby a pečte 1 hodinu. Pak přidejte šalotky a pečte ještě 30 minut dokřehka a dozlatova.

About Author


Radka