
Jemné maso ještě zjemnělé mlékem, a naopak zvýrazněné pikantní hořčicí a citronovou kůrou a fenyklem je prostě báseň…
pro 4-6 osob
- 1 lžíce olivového oleje
- cca 1,5kg kuře, omyté, osušené
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 140g dijonské hořčice
- 500ml plnotučného mléka
- 300ml kuřecího vývaru
- 1 lžička fenyklových semínek
- 3 proužky kůry z citronu
- 6 snítek čerstvé majoránky
- 4 šalotky, oloupané a podélně rozpůlené
Troubu předehřejte na 200°C. Ve velkém silnostěnném pekáčku vhodném do trouby rozpalte na středním plameni olej. Kuře osolte, opepřete a v pekáčku opékejte 8–10 minut ze všech stran dozlatova. Mezitím v míse smíchejte hořčici, mléko a vývar. Když je kuře opečené, vlijte k němu do pekáčku směs z mísy. Přidejte fenyklová semínka, citronovou kůru a majoránku. Vložte do předehřáté trouby a pečte 1 hodinu. Pak přidejte šalotky a pečte ještě 30 minut dokřehka a dozlatova.