
Jídlo z jednoho hrnce. Nezapomeňte na jogurt – dodá správnou chuť a zjemní ostrost koření.
4 porce
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 cibule, nakrájené na jemno
- 500 g kořenové zeleniny, nakrájené na kousky
- 5 lžic červené kari pasty
- 400g konzervovaných loupaných krájených rajčat
- 500 g drůbežího masa, nakrájeného na kostky
- 150 g přírodního jogurtu
- sůl a pepř na dochucení
Rozpalte olej ve velkém hrnci a za stálého míchání na něm deset minut smažte cibuli. Vsypte kořenovou zeleninu a dobře promíchejte. Přidejte kousky masa a několik minut opékejte.
Přidejte rajčata a kari pastu, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte hrnkem vody, promíchejte a na mírném ohni za občasného promíchání vařte dvacet až třicet minut.
Sejměte z ohně a přidejte jogurt. Podávejte s rýží.