Rychlé kari

Jídlo z jednoho hrnce. Nezapomeňte na jogurt – dodá správnou chuť a zjemní ostrost koření.

4 porce

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 cibule, nakrájené na jemno
  • 500 g kořenové zeleniny, nakrájené na kousky
  • 5 lžic červené kari pasty
  • 400g konzervovaných loupaných krájených rajčat
  • 500 g drůbežího masa, nakrájeného na kostky
  • 150 g přírodního jogurtu
  • sůl a pepř na dochucení

Rozpalte olej ve velkém hrnci a za stálého míchání na něm deset minut smažte cibuli. Vsypte kořenovou zeleninu a dobře promíchejte. Přidejte kousky masa a několik minut opékejte.

Přidejte rajčata a kari pastu, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte hrnkem vody, promíchejte a na mírném ohni za občasného promíchání vařte dvacet až třicet minut.

Sejměte z ohně a přidejte jogurt. Podávejte s rýží.

About Author


Radka