Vepřové karbanátky s nivou a šalvějí

Karbanátky, po kterých se jen zapráší. Přidejte do mletého masa modrý sýr a půl lžičky šalvěje.

4 porce

  • 350 g mletého vepřového masa
  • 80 g nasekaného modrého sýra
  • 1 najemno nasekaná cibule
  • 30 g strouhanky
  • ½ lžičky sušené šalvěje
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • hladká mouka, vejce a strouhanka (trojobal)

Smíchejte 350 g mletého vepřového, 80 g nasekaného modrého sýra, 1 najemno nasekanou střední cibuli, 30 g strouhanky, ½ lžičky sušené šalvěje, sůl a pepř a vejce, aby hmota držela pohromadě.

Vytvarujte 4 karbanátky, obalte v trojobalu, osmažte z obou stran na pánvi na tuku.

About Author


Radka