Indický naan

Pravé indické chlebové placky naan se pečou v cihlové peci. Vy je můžete opéci v pánvi; když vynecháte tuk, budou zdravější a křupavější.

8 placek

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 2 lžičky soli
  • 7 g sušeného droždí
  • 3 lžíce olivového oleje

V míse smíchejte mouku, sůl, droždí a olej a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo měkké, ale ne rozbředlé těsto. Důkladně ho prohněťte a pak uložte do lehce vymaštěné mísy, aby hodinu kynulo. Objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí hmotu rozkrájejte na osm dílů.

S pomocí válečku vytvořte placky.
Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách do zlatohněda; trvá to přibližně pět minut.

About Author


Radka