
Pivo ke grilování neodmyslitelně patří, ať už ho lijete do půllitru, nebo do marinády!
- 4 plátky vepřové krkovice bez kosti (cca 2 cm silné)
NA NÁLEV
- 500 ml piva
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce tmavého třtinového cukru
- 4 stroužky česneku, podrcené
NA POTÍRÁNÍ
- 1/4 hrnku medu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce jablečného octa
NA BRAMBORY
- 500 g brambor, vařených ve slupce do poloměkka
- vločková sůl podle chuti
- olivový olej na potření
Všechny ingredience na nálev promíchejte, vlijte do mísy (nebo uzavíratelného sáčku), přidejte krkovici a nechte alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc marinovat.
Na potírání prošlehejte všechny ingredience. Maso vyjměte z nálevu, potřete polovinou směsi a pečte v troubě 2 – 3 hodiny při 70 °C . Poté grilujte na středně rozpáleném grilu zhruba 5–8 minut z každé strany, mezitím potírejte zbylou směsí.
Brambory zmáčkněte/zploštěte, potřete olejem, posypte solí a ogrilujte, jen aby se prohřály a dopekly doměkka.