Krkovička v pivu

Pivo ke grilování neodmyslitelně patří, ať už ho lijete do půllitru, nebo do marinády!

  • 4 plátky vepřové krkovice bez kosti (cca 2 cm silné)

NA NÁLEV

  • 500 ml piva
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce tmavého třtinového cukru
  • 4 stroužky česneku, podrcené

NA POTÍRÁNÍ

  • 1/4 hrnku medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce jablečného octa

NA BRAMBORY

  • 500 g brambor, vařených ve slupce do poloměkka
  • vločková sůl podle chuti
  • olivový olej na potření

Všechny ingredience na nálev promíchejte, vlijte do mísy (nebo uzavíratelného sáčku), přidejte krkovici a nechte alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc marinovat.

Na potírání prošlehejte všechny ingredience. Maso vyjměte z nálevu, potřete polovinou směsi a pečte v troubě 2 – 3 hodiny při 70 °C . Poté grilujte na středně rozpáleném grilu zhruba 5–8 minut z každé strany, mezitím potírejte zbylou směsí.

Brambory zmáčkněte/zploštěte, potřete olejem, posypte solí a ogrilujte, jen aby se prohřály a dopekly doměkka.

About Author


Radka