Taťkův kynutý knedlík

Jedna z mnoha vzpomínek na tatínka. Jednoduchý, rychlý a nadýchaný…

  • 1 vejce
  • špetka cukru a špetka soli
  • 200 ml teplého mléka
  • sáček sušených kvasnic nebo polovina čerstvé kostky
  • cca 400 g polohrubé mouky

V míse promíchejte vejce pokojové teploty, sůl, cukr, mléko a kvasnice. Postupně přidávejte mouku. Těsto nesmí být lepivé.

Vytvarujte tvar knedlíku, přeneste na pomoučenou podložku, přikryjte utěrkou a nechte vykynout. Vařte v osolené vodě 10 minut z jedné strany, otočte knedlík a vařte dalších 10 minut. Po vyndání knedlík propíchejte špejlí. Docílíte tím, že bude jemný a nadýchaný..

About Author


Radka