Filety z tresky s pikantním červeným pestem

Pokrm, který dokazuje, že dietní jídla nemusejí být vůbec nudná a bez chuti.

pro 4 osoby

  • 400 g konzervovaných nakrájených rajčat
  • 180 g sušených rajčat v oleji
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 středně velká chilli paprička, zbavená semínek
  • sůl
  • 4 filety z tresky (mohou být i mražené a lehce povolené)
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Předehřejte troubu na 180 °C. Konzervovaná a sušená rajčata i s olejem, česnek a chilli papričku dejte do mixéru a rozmixujte na krémové pesto. Dosolte.

Pestem potřete filety (pokud máte filety s kůží, potřete stranu bez kůže), položte je na pekáč a pečte 16 minut na prostřední mřížce rozehřáté trouby.

Hotové filety vyjměte z trouby a nechte minutu odpočinout. Podávejte posypané petrželkou.

About Author


Radka