
Pokrm, který dokazuje, že dietní jídla nemusejí být vůbec nudná a bez chuti.
pro 4 osoby
- 400 g konzervovaných nakrájených rajčat
- 180 g sušených rajčat v oleji
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 středně velká chilli paprička, zbavená semínek
- sůl
- 4 filety z tresky (mohou být i mražené a lehce povolené)
- 2 lžíce nasekané petrželky
Předehřejte troubu na 180 °C. Konzervovaná a sušená rajčata i s olejem, česnek a chilli papričku dejte do mixéru a rozmixujte na krémové pesto. Dosolte.
Pestem potřete filety (pokud máte filety s kůží, potřete stranu bez kůže), položte je na pekáč a pečte 16 minut na prostřední mřížce rozehřáté trouby.
Hotové filety vyjměte z trouby a nechte minutu odpočinout. Podávejte posypané petrželkou.