Dušené kysané zelí s rozinkami

Nápaditá obměna tradiční přílohy

  • 2 lžíce sádla
  • 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
  • 600 g bílého sudového kysaného zelí
  • hrst rozinek, propláchnutých
  • 1 bobkový list
  • sůl (ne, pokud je kysané zelí dostatečně osolené)
  • 1 lžička celého kmínu (ne, pokud je v kysaném zelí kmín)
  • cukr podle chuti (nemusí být)

V kastrole rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli dorůžova. Přidejte překrájené zelí, hrst rozinek, bobkový list, trochu soli a kmín (podle chuti zelí) a podlijte zhruba 100 ml vody. Duste pod poklicí doměkka, trvá to cca 30 minut. Občas zamíchejte, případně podlijte. Je-li třeba, dolaďte chuť solí či cukrem.

About Author


Radka