
Je to vlastně obyčejné sušenkové těsto, na kterém je zapečený citronový krém. Nic složitého.
- 250 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 175 g másla
- moučkový cukr na posypání
NA KRÉM
- 125 ml šťávy z citronu a pomeranče
- najemno nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče a jednoho citronu
- 4 větší vejce
- 350 g krupicového cukru
- 50 g hladké mouky
Troubu předehřejte na 180°C. Formu o rozměrech cca 23x33cm vyložte pečicím papírem tak, aby přesahoval okraje. Mouku, cukr a máslo promněte na drobenku, vsypte do formy a namačkejte na dno. Pečte cca 20 minut dorůžova.
Na krém nastrouhejte najemno kůru z citronu a pomeranče. Vymačkejte 125 ml šťávy. Vejce prošlehejte s cukrem, potom zašlehejte kůru a šťávu a nakonec mouku. Směs rozprostřete na upečený korpus a vraťte do trouby na dalších cca 20 minut. Před krájením nechte vychladnout.