Citronové řezy

Je to vlastně obyčejné sušenkové těsto, na kterém je zapečený citronový krém. Nic složitého.

  • 250 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 175 g másla
  • moučkový cukr na posypání

NA KRÉM

  • 125 ml šťávy z citronu a pomeranče
  • najemno nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče a jednoho citronu
  • 4 větší vejce
  • 350 g krupicového cukru
  • 50 g hladké mouky

Troubu předehřejte na 180°C. Formu o rozměrech cca 23x33cm vyložte pečicím papírem tak, aby přesahoval okraje. Mouku, cukr a máslo promněte na drobenku, vsypte do formy a namačkejte na dno. Pečte cca 20 minut dorůžova.

Na krém nastrouhejte najemno kůru z citronu a pomeranče. Vymačkejte 125 ml šťávy. Vejce prošlehejte s cukrem, potom zašlehejte kůru a šťávu a nakonec mouku. Směs rozprostřete na upečený korpus a vraťte do trouby na dalších cca 20 minut. Před krájením nechte vychladnout.

About Author


Radka