
Křupavý a čerstvý
pro 4 osoby
- 300 g zelených fazolových lusků
- olivový olej
- 10 plátků anglické slaniny, nakrájené na kousky
- bageta
- 250 g drobných žampionů, nakrájených na půlky
- 1 zralé avokádo
- 300 g mladých špenátových lístků
- sůl, pepř
NA ZÁLIVKU
- stružek česneku, podrcený
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Přísady na zálivku smíchejte se lžící vody, osolte, opepřete. Fazolové lusky vařte 3 minuty, slijte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
Olej zahřejte v pánvi a slaninu opékejte dokřupava. Přeneste do salátové mísy. Na zbylém tuku opečte kostky bagety, přidejte ke slanině. Opečte houby, osolte opepřete a po zchladnutí přidejte do mísy fazolovými lusky a avokádem.
Těsně před podáváním přidejte špenát a zálivku. Vše opatrně promíchejte.