Salát z mladého špenátu se slaninou

Křupavý a čerstvý

pro 4 osoby

  • 300 g zelených fazolových lusků
  • olivový olej
  • 10 plátků anglické slaniny, nakrájené na kousky
  • bageta
  • 250 g drobných žampionů, nakrájených na půlky
  • 1 zralé avokádo
  • 300 g mladých špenátových lístků
  • sůl, pepř

NA ZÁLIVKU

  • stružek česneku, podrcený
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Přísady na zálivku smíchejte se lžící vody, osolte, opepřete. Fazolové lusky vařte 3 minuty, slijte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

Olej zahřejte v pánvi a slaninu opékejte dokřupava. Přeneste do salátové mísy. Na zbylém tuku opečte kostky bagety, přidejte ke slanině. Opečte houby, osolte opepřete a po zchladnutí přidejte do mísy fazolovými lusky a avokádem.

Těsně před podáváním přidejte špenát a zálivku. Vše opatrně promíchejte.

About Author


Radka