
Jedna z nejoblíbenějších příchutí na světě: až si ji uděláte a ochutnáte, pochopíte proč!
Na 1 litr
- 200g krupicového cukru
- 5g kukuřičného škrobu
- 570ml plnotučného mléka
- 250ml tučnější smetany ke šlehání
- špetka soli
- 60g tmavé čokolády
- 1 lžička kokosového oleje
Promíchejte v rendlíku metličkou cukr a kukuřičný škrob. Pak přilijte 3/4 mléka a důkladně promíchejte, aby nebyly hrudky. Přiveďte zvolna k varu. Míchejte a vařte 1 minutu. Pak přelijte směs přes sítko do mísy, přidejte zbytek mléka, smetanu, sůl a promíchejte. Nechte vychladit.
Vychlazenou směs nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat. Jakmile začne zmrzlina tuhnout, rozehřejte nad vodní lázní čokoládu s kokosovým olejem. Až se rozpustí a spojí nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
Zmrzlinovač ponechejte v chodu a tenkým pramínkem nalévejte čokoládu přímo do zmrzliny.
Jak velké kusy čokolády ve zmrzlině zůstanou, záleží na výkonu zmrzlinovače. Do stracciatelly se nehodí strouhaná čokoláda, která ve zmrzlině zcela ztuhne. Rozpuštěná čokoláda zůstane měkká a bude se rozplývat na jazyku.