Rebarborový džem se zázvorem a chilli

Svěží a pikantní, skvělý k lívancům i k masu.

Na 2 sklenice po cca 250ml

  • 500g očištěné rebarbory, nakrájené na 2cm kousky
  • 6 červených chilli papriček, zbavených semínek a nakrájených nahrubo
  • 500g krupicového cukru
  • citrusový pektin, dávkujte podle údajů na obalu
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 30g zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno

Rebarboru a chilli papričky promíchejte v míse s cukrem a pektinem. Nechte stát při pokojové teplotě, během této doby několikrát promíchejte.

Vyklopte do hrnce, přidejte šťávu z pomeranče a zázvor. Za stálého míchání prohřívejte do rozpuštění cukru. Lehce rozmixujte. Zvolna přiveďte k varu a vařte, až směs dosáhne teploty želírování (105°C). Tuhnutí džemu vyzkoušejte na vychlazeném talířku.

Horký džem nalijte do skleniček a dobře uzavřete.

About Author


Radka