Šlehačková bublanina s ovocem

Tak jemná a tak vláčná! Tahle bublanina obsahuje jen tuk ze smetany, a díky tomu se na jazyku přímo rozplývá.

  • 3 velká vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • smetana ke šlehání (250 ml)
  • 4 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce dle chuti
  • moučkový cukr na poprášení

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vyložte pečícím papírem a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte  dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

About Author


Radka