Pošírované kuře se zeleninou a citrusovou zálivkou

Troška cukru ve vývaru podtrhne chuť vařené zeleniny.

pro 4 osoby

  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml bílého suchého vína
  • 2 řapíky celeru, očištěné a překrojené
  • 1 větší mrkev, oloupaná a nakrájená nahrubo
  • 1 cibule, oloupaná a rozpůlená
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže
  • 1 sklenice zavařeného chřestu
  • 250 g nakrájeného čínského zelí
  • 250 g nakrájeného červeného zelí
  • sůl + 1 kostka cukru

ZÁLIVKA

  • šťáva z jedno citronu a jednoho pomeranče
  • 5 lžic olivového oleje + sůl
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce sezamových semínek, opražených

Prvních šest ingrediencí dejte do hrnce a přiveďte k varu. Po 10 minutách vložte kuřecí prsa, počkejte, až začne tekutina opět vřít, a pak stáhněte plamen na minimum. Přikryjte poklicí a velmi zvolna 10 minut vařte. Stáhněte z ohně a nechte ještě 10 minut stát. Mezitím prošlehejte všechny suroviny na zálivku.

Maso vyjměte a uchovejte teplé. Zeleninu vyberte sítkem a vyhoďte. Do vývaru přidejte kostku cukru, případně trochu vody a sůl, a přiveďte k varu. Vložte čínské zelí, povařte, vyjměte a krátce zchlaďte. Stejně tak zopakujte s červeným zelím. Zelí, chřest a pokrájené kuře podávejte společně s vařenými brambory; vše přelijte zálivkou.

About Author


Radka