
Výborná rychlá vegetariánská večeře.
pro 4 osoby
- 400 g pevného uzeného tofu, nakrájeného na kostky
- 6 lžic sójové omáčky
- 3 lžíce sezamového oleje
- 500 g červeného zelí, nakrájeného na proužky
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- kousek čerstvého zázvoru, oloupaný
- 4 porce vaječných čínských nudlí (4 cihlovité smotky), připravených podle návodu na obalu
- 2 lžíce sezamových semínek
Tofu smíchejte se sojovou omáčkou a 2 lžícemi oleje. Zbylý olej zahřejte na pánvi a za stálého míchání osmahněte zelí, česnek a zázvor pokrájený na nitky, aby zelenina začala vláčnět. Zakápněte 2 lžícemi vody a promíchávejte do změknutí. Přidejte sezam a tofu s marinádou. Prohřejte a podávejte s nudlemi.