Čínské nudle s tofu

Výborná rychlá vegetariánská večeře.

pro 4 osoby

  • 400 g pevného uzeného tofu, nakrájeného na kostky
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 500 g červeného zelí, nakrájeného na proužky
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • kousek čerstvého zázvoru, oloupaný
  • 4 porce vaječných čínských nudlí (4 cihlovité smotky), připravených podle návodu na obalu
  • 2 lžíce sezamových semínek

Tofu smíchejte se sojovou omáčkou a 2 lžícemi oleje. Zbylý olej zahřejte na pánvi a za stálého míchání osmahněte zelí, česnek a zázvor pokrájený na nitky, aby zelenina začala vláčnět. Zakápněte 2 lžícemi vody a promíchávejte do změknutí. Přidejte sezam a tofu s marinádou. Prohřejte a podávejte s nudlemi.

About Author


Radka