
Stačí lžičkou rozbít karamelovou krustičku a pustit se do krémové oranžové slasti pod ní.
- 150 g medových perníčků
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g másla + na vymazání
NA NÁPLŇ
- 300 g dýňového pyré
- 425 g čerstvého pomazánkového másla
- 4 lžíce medu
- 1 lžička vanilkového aroma
- 1 lžička perníkového koření
- 35 g kukuřičného škrobu
- 3 celá vejce
NA DOKONČENÍ
- 2 lžíce krupicového cukru
- 30 g vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kousky, lehce posypte třtinovým cukrem (lze zcela vynechat, ale dodá to pyré příjemně karamelovou chuť) a pečte v troubě rozehřáté na 180°C doměkka. Potom rozmixujte dohladka.
Formu o průměru 18–20 cm vyložte pečicím papírem. Perníčky a ořechy nasekejte nebo rozmixujte najemno a promíchejte. Máslo rozpusťte a nalijte na směs perníčků a ořechů. Prsty vypracujte drobenku a vtlačte ji na dno dortové formy. Pečte při 180°C 10 minut a pak nechte mírně zchladnout.
Teplotu v troubě ztlumte na 120°C a na její dno vložte pekáček s vodou. Dýňové pyré prošlehejte s pomazánkovým máslem, medem, vanilkou, kořením a škrobem. Nakonec po jednom zašlehejte vejce. Připravenou náplň nalijte na předpečený korpus a vložte do trouby. Pečte hodinu, nebo až jsou okraje pevné a střed stále ještě lehce třaslavý. Nechte zcela vychladnout a poté dejte cheesecake minimálně na 2 hodiny do chladničky.
Na pánvi rozpustěte cukr až zkaramelizuje. Vychlazený cheesecake rovnoměrně polijte karamelem a posypte ořechy.