Zapečené housky se špenátem a lososem

Skvělá snídaně či pohoštění pro nečekané hosty

  • 1 lžíce octa
  • 4 vejce
  • 300 g listů špenátu
  • máslo na potření
  • 2 housky, podélně rozpůlené
  • 150 g uzeného lososa
  • sůl, čerstvě mletý pepř

NA HOLANDSKOU OMÁČKU

  • 2 žloutky
  • 150 g rozpuštěného másla
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Začněte holandskou omáčkou. Ve vodní lázni prošlehejte 2 žloutky se 2 lžícemi horké vody. Postupně přilévejte a zašlehávejte máslo a citronovou šťávu. Ochuťte solí a pepřem. Dejte stranou.

V menším hrnci přiveďte k mírnému varu vodu s octem. Rozklepněte do něj vejce, povařte a opatrně vyjměte, zopakujte s ostatními vejci.

Špenát opečte na másle či oleji v pánvi, aby zavadl. Slijte případnou tekutinu, osolte, opepřete.

Řezy pečiva potřete máslem, rozdělte na ně losos a špenát, usaďte do nich vejce a omáčku. Vložte na 1-2 minuty pod gril. Podávejte.

About Author


Radka