
Restované hovězí v omáčce z černého piva je přesně to jídlo, které nelze nazvat jinak než comfort food. Zapomeňte na hůlky a vezměte do ruky lžíci, jen tak nepřijde ani kapka téhle skvělé omáčky nazmar!
pro 4 osoby
- 500 g hovězího masa nakrájeného na kostky
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce nadrobno nasekaného česneku
- 2 lžíce nadrobno nasekaného zázvoru
- 1 chilli paprička, nakrájená nadrobno
- rostlinný olej
- 2 červené cibule, nakrájené nadrobno
- 250 ml sojové omáčky
- 200 ml ústřicové omáčky
- 200 ml černého piva
- 300 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce krupicového cukru
Maso osolte a opepřete. Česnek, zázvor a chilli papričku orestujte na oleji, přidejte cibuli a maso. Až se maso zatáhne přilijte sojovou a ústřicovou omáčku, pivo. Během dušení přilévejte vývar, dokud maso nezměkne.