Hovězí v asijské pivní omáčce

Restované hovězí v omáčce z černého piva je přesně to jídlo, které nelze nazvat jinak než comfort food. Zapomeňte na hůlky a vezměte do ruky lžíci, jen tak nepřijde ani kapka téhle skvělé omáčky nazmar!

pro 4 osoby

  • 500 g hovězího masa nakrájeného na kostky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce nadrobno nasekaného česneku
  • 2 lžíce nadrobno nasekaného zázvoru
  • 1 chilli paprička, nakrájená nadrobno
  • rostlinný olej
  • 2 červené cibule, nakrájené nadrobno
  • 250 ml sojové omáčky
  • 200 ml ústřicové omáčky
  • 200 ml černého piva
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce krupicového cukru

Maso osolte a opepřete. Česnek, zázvor a chilli papričku orestujte na oleji, přidejte cibuli a maso. Až se maso zatáhne přilijte sojovou a ústřicovou omáčku, pivo. Během dušení přilévejte vývar, dokud maso nezměkne.

About Author


Radka