Dýně pečená s čočkou, ricottou a bazalkovým olejem

pro 4 osoby

  • 750 g dýně nakrájené na kousky
  • olivový olej
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 2 bobkové listy
  • 250 g uvařené zelené čočky
  • 3/4 lžičky chilli vloček
  • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 200 g různých hub, nakrájených na silnější plátky
  • 1 balení ricotty (cca 200 g)

NA BAZALKOVÝ OLEJ

  • 120 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvá bazalka

Dýni dejte do pekáče, zakapte ji olovovým olejem a javorovým sirupem. Osolte, opepřete a promíchejte, aby se dobře obalila. Přidejte bobkové listy a pečte v troubě při 220 °C asi 20 minut.

Mezitím v misce smíchejte čočku s olivovým olejem, chilli, citronovou kůrou, solí a pepřem. Čočku a houby přidejte k dýni, promíchejte. Uprostřed pekáče uvolněte prostor, vyklopte do něj ricottu a zakapte ji olejem. Pečte dalších 30-40 minut.

Na bazalkový olej přísady rozmixujte.

About Author


Radka