
pro 4 osoby
- 750 g dýně nakrájené na kousky
- olivový olej
- 1 lžíce javorového sirupu
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 2 bobkové listy
- 250 g uvařené zelené čočky
- 3/4 lžičky chilli vloček
- najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 200 g různých hub, nakrájených na silnější plátky
- 1 balení ricotty (cca 200 g)
NA BAZALKOVÝ OLEJ
- 120 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- čerstvá bazalka
Dýni dejte do pekáče, zakapte ji olovovým olejem a javorovým sirupem. Osolte, opepřete a promíchejte, aby se dobře obalila. Přidejte bobkové listy a pečte v troubě při 220 °C asi 20 minut.
Mezitím v misce smíchejte čočku s olivovým olejem, chilli, citronovou kůrou, solí a pepřem. Čočku a houby přidejte k dýni, promíchejte. Uprostřed pekáče uvolněte prostor, vyklopte do něj ricottu a zakapte ji olejem. Pečte dalších 30-40 minut.
Na bazalkový olej přísady rozmixujte.