Kaiserky

  • 250 ml mléka
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 150 ml oleje
  • 3 vejce
  • cca 500 g hladké mouky
  • 1 kostka čerstvého droždí (42 g)
  • na potření a posypání: 1 vejce, mák, sezam, hrubá sůl, slunečnicová semínka…

Z uvedených surovin vypracujte hladké měkké těsto (ručně nebo v pekárně), podle potřeby přidejte mouku. Nechte nakynout.

Z těsta tvořte kulaté bochánky a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Stěrkou nebo tupou stranou nože je třikrát promáčkněte až dolů.

Nechte na plechu nakynout, potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky, příp. hrubozrnnou solí.

Upečte dozlatova (180 °C, 20 minut).

About Author


Radka