
Noky můžete podávat jako přílohu, nebo jako samostatné hlavní jídlo – ve větších porcích a s větším množstvím šalvějového másla a posypané nastrouhaným parmazánem (najemno i hoblinami).
- 1 kg dýně hokkaido, oloupané, zbavené semen, nakrájené na cca 3cm kousky (cca 700g po očištění)
- olivový olej na pokapání dýně
- mletý bílý pepř podle chuti
- cca 250–300 g hladké mouky
Předehřejte troubu na 200°C. Plech vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj dýni. Rovnoměrně ji pokapejte olejem a promíchejte. Osolte a opepřete bílým pepřem. Pečte 40–45 minut doměkka. Upečenou dýni přesuňte do mísy a rozmixujte. Nechte 10 minut stát.
Na dýni prosejte mouku. Podle potřeby dosolte či dopepřete. Důkladně promíchejte a propracujte, aby vzniklo řidší těsto.
V hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji. Lžící vykrajujte noky a vařte až vyplavou na hladinu. Vyjměte děrovanou sběračkou.