Dýňové noky

Noky můžete podávat jako přílohu, nebo jako samostatné hlavní jídlo – ve větších porcích a s větším množstvím šalvějového másla a posypané nastrouhaným parmazánem (najemno i hoblinami).

  • 1 kg dýně hokkaido, oloupané, zbavené semen, nakrájené na cca 3cm kousky (cca 700g po očištění)
  • olivový olej na pokapání dýně
  • mletý bílý pepř podle chuti
  • cca 250–300 g hladké mouky

Předehřejte troubu na 200°C. Plech vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj dýni. Rovnoměrně ji pokapejte olejem a promíchejte. Osolte a opepřete bílým pepřem. Pečte 40–45 minut doměkka. Upečenou dýni přesuňte do mísy a rozmixujte. Nechte 10 minut stát.

Na dýni prosejte mouku. Podle potřeby dosolte či dopepřete. Důkladně promíchejte a propracujte, aby vzniklo řidší těsto.

V hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji. Lžící vykrajujte noky a vařte až vyplavou na hladinu. Vyjměte děrovanou sběračkou.

About Author


Radka